Menu

sobota, 4 marca 2017

Pudding chia z musem mango

Nasiona CHIA (szałwia hiszpańska) są fantastyczne! Zawierają mnóstwa białka i błonnika, dzięki czemu sprzyjają odchudzaniu. Oprócz tego są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 i pomagają poprawić wydolność fizyczną.

A do tego pudding z nasionami chia wygląda bajecznie i jest to idealny pomysł na wartościowe śniadanie.

Czas przygotowania: 10 minut  
Czas odstawienia do lodówki: najlepiej całą noc   

Poziom trudności: łatwe  
Przydatne naczynia: garnek, łyżka, 2 naczynia, blender



Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego (1 puszka)
- 3 łyżki nasion chia
- 2 łyżki miodu

- 1 owoc mango

1. Do garnka wlewamy mleko kokosowe i miód - chwilę zagotować i odstawić.

2. Dorzucamy nasiona chia i mieszamy dokładnie. Po 10 minutach znów mieszamy całość i wlewamy do przygotowanych naczyń. Naczynia zakrywamy folią i wkładamy na całą noc do lodówki.

3. Mango obieramy i wrzucamy do blendera. Blendujemy na mus (nie dodawać cukru! mango jest bardzo słodkie). Mus z mango dodajemy na wierzch gotowego puddingu.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz