Menu

piątek, 3 marca 2017

Pancakes z płynną nutellą

Przepyszne pancakesy z płynną, ciepłą nutellą w środku. Niebo w gębie! Szybkie w przygotowaniu, proste i efektowne. Polecam serdecznie.

Czas przygotowania ciasta: 10 minut
Czas odstawienia nutelli do zamrażarki: 30 minut

Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: papier do pieczenia, łyżka, miska, trzepaczka/mikser ręczny, patelnia




Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli

- nutella

1. Na papier do pieczenia wykładamy po łyżce nutelli. Lekko rozsmarowujemy okręgi i wstawiamy do zamrażarki na ok.1 h.



2. Do miski wrzucamy mąkę, proszek do pieczenia, jajka, mleko, cukier i sól - miksujemy do otrzymania jednolitej, dosyć gęstej masy.

3. Na rozgrzaną patelnię rozsmarować olej po całej powierzchni. Wykładamy 2 łyżki ciasta, na to kładziemy zamrożoną nutellę i kolejne 2 łyżki ciasta - smażymy z obu stron.

Smacznego:)

1 komentarz:

  1. Przepyszne śniadanie :) Ażeby mieć czyste sumienie przed takim śniadankiem dla zdrowia serwuje sobie szklankę zdrowej, filtrowanej wody z cytrynką :) Coś dla zdrowia i coś dla kubków smakowych :)

    OdpowiedzUsuń