Zjadłam i chcę jeszcze!
Na zdjęciach nóż Fiskars dostępny w sklepie www.przyjemnegotowanie.pl. Użytkuję go już dobre 2 miesiące i jestem szczerze zadowolona.
P.S. Potrafi nie tylko kroić banany:)
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 18 minut
Ilość: 2 porcje
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: nóż, deska do krojenia, tarka, łyżka, naczynie żaroodporne, folia aluminiowa
Składniki:
- 2 banany
- 4 kostki czekolady gorzkiej
- 2 łyżki cukru waniliowego
- orzechy laskowe
- ajerkoniak
- ubita śmietana
1. Skórkę banana przecinamy wzdłuż. Lekko otwieramy i posypujemy cukrem waniliowym.
2. Do środka wrzucamy startą na tarce gorzką czekoladę i orzechy laskowe.
3. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym na folii aluminiowej w 180 stopniach C przez 18 minut.
4. Gotowe podajemy z bitą śmietaną i polewamy ajerkoniakiem.
Smacznego:)
świetny pomysł na deser
OdpowiedzUsuń