Czas przygotowania: 8 minut
Czas pieczenia:25 minut
Ilość porcji: 6 sztuk
Poziom trudności:łatwe
Przydatne naczynia:blender ręczny/mikser, 6 silikonowych foremek, szklanka, łyżka, blacha
Składniki:
- 600g twarogu półtłustego
- 2 jajka
- starta skórka z 1 cytryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
Do dekoracji:
- 1 kiwi
- czekolada
2. Do blendera ręcznego/miksera wrzucamy cukier i jajka - ubijamy. Po połączeniu się składników dodajemy twaróg i skórkę cytrynową, miksujemy do połączenia się składników, ale możliwie jak najkrócej (żeby nie napowietrzyć sera przez co wypieki mogą wyrosnąć i zaraz opaść).
3. Do 6 silikonowych foremek wkładamy ser, wyrównujemy. Foremki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika - od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C.
4. Po 25 minutach wyciągnąć serniki, odłożyć do ostygnięcia i włożyć do lodówki na całą noc.
Ozdobić połówkami kiwi i polewą czekoladową.
Smacznego:)
wyglądają uroczo! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Mini serniczki wyglądają naprawdę uroczo!
OdpowiedzUsuńPyszności !
OdpowiedzUsuńgenialnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńMniammm :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe komentarze:) I polecam przepis:) Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuń