Banalny dwuskładnikowy przepis na genialny tapas na wieczór. Koniecznie z dodatkiem świeżej, pachnącej i chrupiącej bagietki. Najlepiej maczać sobie kawałek bagietki w sosie i zagryzać kawałkiem chorizo. No kosmos!
Czas przygotowania: 2 minuty
Czas gotowania: 6-8 minut
Przydatne rzeczy: garnek, deska do krojenia, nóż
Poziom trudności: bardzo łatwe
Składniki:
- 200g chorizo
- 250 ml cydru
Tak naprawdę potrzebujemy dowolną ilość chorizo i tyle cydru, żeby przykrył nam pokrojone w plasterki chorizo.
1. Chorizo kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka.
2. Zalewamy cydrem i gotujemy ok. 6-8 minut.
Najlepiej jeść na gorąco z powstałym sosem i ze świeżą bagietką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz