Menu

sobota, 23 stycznia 2021

Chorizo w cydrze

Banalny dwuskładnikowy przepis na genialny tapas na wieczór. Koniecznie z dodatkiem świeżej, pachnącej i chrupiącej bagietki. Najlepiej maczać sobie kawałek bagietki w sosie i zagryzać kawałkiem chorizo. No kosmos! 

Czas przygotowania: 2 minuty
Czas gotowania: 6-8 minut 

Przydatne rzeczy: garnek, deska do krojenia, nóż 
Poziom trudności: bardzo łatwe 
Składniki:
- 200g chorizo
- 250 ml cydru

Tak naprawdę potrzebujemy dowolną ilość chorizo i tyle cydru, żeby przykrył nam pokrojone w plasterki chorizo. 

1. Chorizo kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka.

2. Zalewamy cydrem i gotujemy ok. 6-8 minut.

Najlepiej jeść na gorąco z powstałym sosem i ze świeżą bagietką.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz