Menu

czwartek, 14 kwietnia 2016

Pstrąg łososiowy w sosie teriyaki

Danie wydaje się być bardzo ekskluzywne, przez co trudne do zrobienia, czasochłonne, pracochłonne, drogie i w ogóle na pierwszy rzut odechciewa się robić.

BZDURA!:) Jest proste, względnie tanie i szybkie! 


Nie stoimy przy garach, nie musimy sprawdzać ryby non stop - od momentu wrzucenia jej do piekarnika mamy 20 minut wolnego i pewność, że nic nam się nie przypali.

Czas przygotowania: 8 minut 

Czas pieczenia: 20 minut 

Poziom trudności: łatwe
Ilość porcji: 2
Przydatne składniki: garnek, łyżka, szklanka, folia spożywcza, blacha + opcjonalnie patelnia grillowa


http://be-tastyblog.blogspot.com/2016/04/pstrag-ososiowy-w-sosie-teriyaki.html 

http://be-tastyblog.blogspot.com/2016/04/pstrag-ososiowy-w-sosie-teriyaki.html

http://be-tastyblog.blogspot.com/2016/04/pstrag-ososiowy-w-sosie-teriyaki.html

http://be-tastyblog.blogspot.com/2016/04/pstrag-ososiowy-w-sosie-teriyaki.html

http://be-tastyblog.blogspot.com/2016/04/pstrag-ososiowy-w-sosie-teriyaki.html


 Składniki:
- 400g pstrąga łososiowego
- 1 awokado
- 6 pomidorków koktajlowych

- 1/3 szklanki wody
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1 łyżka sezamu

1. Do garnka wlewamy wodę, sos sojowy i cukier brązowy - podgrzewamy cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Na koniec podsypujemy sezamem.

2. Pstrąga wykładamy na folię spożywczą. Na wierzch nakładamy sos teriyaki i zawijamy folię.

3. Zapiec w 180 stopniach C przez 20 minut.

4. Na patelnię grillową wrzucamy paski awokado i ćwiartki pomidorków koktajlowych - grillujemy lekko bez przypraw.

Podawać z ryżem brązowym.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz