BZDURA!:) Jest proste, względnie tanie i szybkie!
Nie stoimy przy garach, nie musimy sprawdzać ryby non stop - od momentu wrzucenia jej do piekarnika mamy 20 minut wolnego i pewność, że nic nam się nie przypali.
Czas przygotowania: 8 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość porcji: 2
Przydatne składniki: garnek, łyżka, szklanka, folia spożywcza, blacha + opcjonalnie patelnia grillowa
Składniki:
- 400g pstrąga łososiowego
- 1 awokado
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1/3 szklanki wody
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1 łyżka sezamu
- 400g pstrąga łososiowego
- 1 awokado
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1/3 szklanki wody
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1 łyżka sezamu
1. Do garnka wlewamy wodę, sos sojowy i cukier brązowy - podgrzewamy cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Na koniec podsypujemy sezamem.
2. Pstrąga wykładamy na folię spożywczą. Na wierzch nakładamy sos teriyaki i zawijamy folię.
3. Zapiec w 180 stopniach C przez 20 minut.
4. Na patelnię grillową wrzucamy paski awokado i ćwiartki pomidorków koktajlowych - grillujemy lekko bez przypraw.
Podawać z ryżem brązowym.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz