Menu

piątek, 6 lutego 2015

Kokosanki

Kokosanki domowej roboty w momencie wkładania do piekarnika wyglądały identycznie, jak znane pralinki rafaello. Aż żal, że nie miałam pod ręką migdałów - na pewno byłyby o niebo lepsze (chociaż na smak narzekać nie można). Proste i szybkie. Polecam.







Składniki:
- 1 białko
- pół szklanki cukru pudru
- 100 g wiórków kokosowych

1. Białko ubijamy, aż do otrzymania sztywnej piany. Cukier puder dodajemy łyżkami po kolei, cały czas miksując.

2. Dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie łączymy.

3. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C. Lepimy małe kulki i układamy na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia.

4. Pieczemy 15 minut.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz