Menu

sobota, 10 stycznia 2015

Jajko zapiekane w bułce

Na starym blogu robiłam już te śniadanie, ale z większą ilością składników. W każdej odsłonie jest tak samo dobre, jak i łatwe do zrobienia, dlatego też przepis będzie bardzo krótki:) Rewelacyjny pomysł na śniadanie i kolację.








Składniki:
- 2 jajka
- 2 bułki
- szczypiorek
- opcjonalnie: szynka, ser, ogórek
- sól, pieprz

1. Z bułek odkrajamy 'wieczko' i wydrążamy środek. Wbijamy jajko w otwór.

2. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C według uznania (ja nie lubię jajka na miękko, więc podpiekam dłużej ok.10-15 minut).

3. Wyciągamy z piekarnika, przyprawiamy i posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz