Menu

sobota, 9 lipca 2016

Tortilla roll-ups

Takie roladki z tortilli to dobra przekąska na imprezę na zasadzie finger food, jednak równie dobrze sprawdza się jako śniadanie. Zrobiłam ją wieczorem, połowa została zjedzona od razu, a dwie zostały na rano (w całości, bez krojenia). Trochę jakby breakfast to go:)

Czas przygotowania: 10 minut  
Czas oczekiwania: można zjeść od razu, ale lepsze są po 2h w lodówce   

Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, folia aluminiowa, łyżka, miska


    









Składniki:
- placki tortilli
- mix sałat
- papryka konserwowa
- plastry sera żółtego
- szynka
- ser bieluch (albo jogurt grecki)
- sól, pieprz, oregano, bazylia

1. Do miski wrzucamy ser bieluch, sól, pieprz, oregano, bazylię - łączymy.

2. Na folię kładziemy placek tortilli, smarujemy na całej powierzchni przygotowanym serem z przyprawami.

3. Na sam środek układamy sałatę, ser żółty, szynkę i pokrojoną paprykę.

4. Zwijamy dokładnie tortillę od jednej strony do drugiej (dość ciasno) i  owijamy folią aluminiową.

Najlepiej włożyć do lodówki na ok. 2h, następnie pokroić i podawać.

Smacznego:)

1 komentarz: