Menu

wtorek, 11 sierpnia 2015

Quesadilla z serem

W te upały nie chce się stać przy piekarnikach, kuchenkach, grzejnikach ani przy niczym innym co wydziela ciepło:) Ale jeść coś trzeba. Dziś propozycja przekąski, której przygotowanie trwa 2 minuty, a pieczenie 5-6 minut. Jeszcze znośnie przy 39 stopniach C:)









Składniki (na 1 quesadillę):
- 2 placki tortilli
- 3 plastry sera np.morskiego
- 2 plastry szynki
- 1/4 cebuli czerwonej

1. Ser i szynkę kroimy w małe paski. Cebulę w cienkie piórka.

2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. 

3. Na 1 placek tortilli układamy kawałki sera, na to kawałki szynki, cebulę i znowu kawałki sera. (Ważne jest, żeby ser był z dwóch stron - dzięki temu placki tortilli 'przykleją' się do siebie podczas pieczenia).

4. Przykrywamy drugim plackiem i wkładamy do piekarnika (na kratkę),

5. Pieczemy 5-6 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika przekrajamy na 4 albo 8 części. Polecam podawać z sosem czosnkowym, jogurtem lub keczupem.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz