Menu

środa, 13 maja 2015

Mini spaghetti zapiekane

Dlaczego mini? Bo w takiej małej foremce nie zmieści się dużo makaronu:) Kolejny, niezwykle szybki przepis, który powstał w wyniku nagłego głodu i lenistwa. Kategorycznie nie polecam osobom na diecie. Tłusty bardzo!






Składniki:
- spaghetti ugotowany al dente
- 2 suszone pomidory
- 2 plastry boczku wędzonego
- łyżka masła
- łyżka oliwy
- sól, pieprz, bazylia
- ser mozzarella
- ząbek czosnku

1. Boczek podsmażamy na oliwie. Dodajemy kawałki suszonych pomidorów, pokrojony w cienkie plastry czosnek i łyżkę masła (uważać, żeby nie przypalić).

2. Na patelnię dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy solą i pieprzem.

3. Makaron wykładamy do małej foremki, układamy ser na wierzch. Zapiekamy w 200 stopniach C przez 10 minut. Obsypujemy bazylią suszoną i dekorujemy świeżą.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz