Menu

piątek, 10 kwietnia 2015

Tagliatelle ze szpinakiem

Klasyczne, szybkie danie, nie pochłaniające zbyt dużej ilości czasu, nerwów, prądu, pieniędzy... Dłużej się je niż robi:) Przynajmniej w moim przypadku. Wygląda bardzo wiosennie jak na obecną porę roku przystało! A dziś w Warszawie 18 stopni! Idzie lato! Wspaniale:)

http://be-tastyblog.blogspot.com/2015/04/tagliatelle-ze-szpinakiem.html

http://be-tastyblog.blogspot.com/2015/04/tagliatelle-ze-szpinakiem.html


Składniki:
- świeży makaron tagliatelle
- pół opakowania mrożonego szpinaku
- 3 łyżki śmietany
- mały kawałek sera typu feta
- 2 ząbki czosnku
- łyżka masła, sól, pieprz
- pokrojony boczek (według uznania - ja dałam małą ilość)

1. Na maśle dusimy szpinak, dodajemy boczek i przeciśnięty przez praskę czosnek - cały czas mieszamy. Smażymy dopóki boczek nie będzie dobrze wysmażony (szpinak już wcześniej będzie gotowy).

2. Dodajemy śmietanę, pokruszony ser i przyprawy. Do całości dorzucamy ugotowany al dente makaron i podsmażamy jeszcze przez minutę.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz