Czas przygotowania:5 minut
Czas chłodzenia: 30 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Ilość: 12 batoników
Przydatne naczynia: miska, szklanka do odmierzania, miska, folia spożywcza, garnek, większa miska, dwa widelce
Składniki:
- 2 szklanki wiórków kokosowych
- 3/4 szklanki mleka skondensowanego słodzonego (z puszki)
- 2 tabliczki ciemnej czekolady
2. Formujemy niewielkie batoniki (za każdym razem warto umyć ręce zimną wodą przed utworzeniem kolejnego batonika - będzie łatwiej) i układamy je na folii spożywczej.
3. Wkładamy do zamrażarki na 30 minut.
4. W międzyczasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej (na mały garnek z wrzącą wodą stawiamy większą, szklaną miskę i rozpuszczamy czekoladę cały czas mieszając).
5. Po 30 minutach wyciągamy uformowane bounty i obtaczamy je w czekoladzie (za pomocą 2 widelców) i układamy na kratce.
Można jeść od razu, albo zmrozić - będą jeszcze lepsze:)
Smacznego:)
Genialne! Banalne a ekskluzywne.
OdpowiedzUsuńNajlepsze są proste pomysły!
OdpowiedzUsuń