Menu

środa, 24 lutego 2016

Domowe bounty - tylko 3 składniki

Banalny, trzyskładnikowy przepis na znane batoniki bounty. Bez pieczenia - wystarczy schłodzić. Smakują dużo lepiej, niż tradycyjne, sklepowe bounty (SERIO)! Polecam szczególnie!

Czas przygotowania:5 minut  
Czas chłodzenia: 30 minut 

Poziom trudności: bardzo łatwe  
Ilość: 12 batoników

Przydatne naczynia: miska, szklanka do odmierzania, miska, folia spożywcza, garnek, większa miska, dwa widelce











Składniki:
- 2 szklanki wiórków kokosowych
- 3/4 szklanki mleka skondensowanego słodzonego (z puszki)
- 2 tabliczki ciemnej czekolady

1. Wiórki kokosowe mieszamy z mlekiem skondensowanym.

2. Formujemy niewielkie batoniki (za każdym razem warto umyć ręce zimną wodą przed utworzeniem kolejnego batonika - będzie łatwiej) i układamy je na folii spożywczej.

3. Wkładamy do zamrażarki na 30 minut.

4. W międzyczasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej (na mały garnek z wrzącą wodą stawiamy większą, szklaną miskę i rozpuszczamy czekoladę cały czas mieszając).

5. Po 30 minutach wyciągamy uformowane bounty i obtaczamy je w czekoladzie (za pomocą 2 widelców) i układamy na kratce.

Można jeść od razu, albo zmrozić - będą jeszcze lepsze:)
Smacznego:)

2 komentarze: