Menu

poniedziałek, 15 lutego 2016

Guacamole

"Co kupić na kolację?", "Piwo"...
I tak mi się wtedy skojarzyło, że jak piwo to czipsy, a jak czipsy to guacamole. A żeby było bardziej jak kolacja to z bagietką:) Ekspresowa przekąską dla leniuchów:)

Czas przygotowania:5 minut 
Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: blender, deska do krojenia, nóż 
  





Składniki:
- awokado
- 1/4 białej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz


- bagietka

1. Awokado przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy środek łyżką.

2. Do blendera wrzucamy miąższ awokado, cebulę, czosnek i przyprawy. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy.

Można podawać np. z bagietką lub jako dip do czipsów.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz