Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 8 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: garnek, patelnia, naczynie żaroodporne, łyżka, szpatułka
Składniki:
- 5 kostek szpinaku mrożonego
- 6 łyżek sera mascarpone
- 3 szklanki makaronu penne
- 1 szklanka sera tartego mozzarella
sól, pieprz, czosnek, papryka ostra,
olej (2 łyżki)
1. Makaron gotujemy według wytycznych na opakowaniu (najlepiej al dente).
2. Szpinak podsmażamy na patelni, na wolnym ogniu ok.5 minut (pod przykryciem). Dodajemy mascarpone i przyprawy - mieszamy do połączenia się składników.
3. Dorzucamy ugotowany makaron i łączymy.
4. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Do naczynia żaroodpornego wkładamy zawartość patelni, posypujemy startym serem i zapiekamy przez 10 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz