Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut (całość)
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: miska, patelnia, mikser/trzepaczka, łyżka, ręcznik papierowy
Składniki:
- 150 g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 1/3 szklanki mleka lub słodkiej śmietanki
- 1/2 szklanka mąki
- szczypta soli
- szczypta sody oczyszczonej
- olej (polecam kokosowy) do smażenia
2. Rozgrzać patelnię, olej i podsmażyć małe racuchy (1 łyżka = 1 racuch) z obu stron. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu (położyć racuchy na ręczniku papierowym).
Podawać ze śmietaną i owocami (można posypać cukrem pudrem).
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz