Menu

poniedziałek, 9 stycznia 2017

Racuchy z twarogiem

Delikatne racuchy z twarogiem na słodko. Do smażenia użyłam oleju kokosowego - naprawdę polecam, warto zastąpić nim zwykły olej. 

Czas przygotowania: 5 minut  
Czas smażenia: 10 minut (całość)   

Poziom trudności: łatwe  
Przydatne naczynia: miska, patelnia, mikser/trzepaczka, łyżka, ręcznik papierowy 


http://be-tastyblog.blogspot.com/2017/01/racuchy-z-twarogiem.html

https://goo.gl/PWyfJR

Składniki:
- 150 g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 1/3 szklanki mleka lub słodkiej śmietanki
- 1/2 szklanka mąki
- szczypta soli
- szczypta sody oczyszczonej

- olej (polecam kokosowy) do smażenia

1. Twaróg, jajko, mleko/śmietankę i sól włożyć do miski i zmiksować. Dodać mąkę i sodę i dalej miksować na wolnych obrotach.

2. Rozgrzać patelnię, olej i podsmażyć małe racuchy (1 łyżka = 1 racuch) z obu stron. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu (położyć racuchy na ręczniku papierowym).

Podawać ze śmietaną i owocami (można posypać cukrem pudrem).
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz