Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 12 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: mały garnek, deska do krojenia, nóż, łyżka
Składniki:
- 500 ml piwa
- 3 łyżki miodu
- 8 goździków
- 2 plastry pomarańczy
- skórka pomarańczowa
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
1. Piwo wlewamy do garnka. Dodajemy miód, goździki, 1 plaster pomarańczy, 1 łyżeczka skórki pomarańczowej, cynamon i imbir - gotujemy na bardzo wolnym ogniu.
2. Mieszamy i przelewamy gorące piwo do naczyń (ja użyłam kubków ceramicznych z podgrzewaczem, dostępne na garneczki.pl).
Podawać z plastrem pomarańczy.
Smacznego:)
mmm, super sprawa!
OdpowiedzUsuńa te kubeczki przegenialne!!!
To prawda:) Wino/piwo grzane bardzo szybko traci ciepło, więc te rozwiązanie jest idealne:) Czasem używam też dzbanka (do herbaty) z podgrzewaczem - też dobra opcja:P
Usuń