Menu

wtorek, 31 stycznia 2017

Lody z masła orzechowego

Przepisy 2- i 3-składnikowe cieszą się na blogu naprawdę ogromną popularnością i wcale się temu nie dziwię. Dziś przygotowałam lody z masła orzechowego i bananów. Nie potrzeba nam specjalnej maszyny do robienia lodów. Według mnie ich smak jest fenomenalny! Różnią się oczywiście od tradycyjnych lodów na śmietanie, ale są równie przepyszne.

Mrożone wcześniej banany sprawiają, że po zmiksowaniu ich z masłem orzechowym nie trzeba ponownie mrozić całości.

Czas przygotowania: 4 minuty 
Czas mrożenia bananów: 2 h 

Poziom trudności: bardzo łatwe 
Przydatne naczynia: blender/malakser, nóż, deska do krojenia, zamrażarka 




Składniki:
- 4 banany
- 6 łyżek masła orzechowego

1. Banany obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki - wkładamy do zamrażarki na ok.2h.

2. Zamrożone banany wrzucamy do malaksera/blendera, dodajemy masło orzechowe i  miksujemy chwilę (do połączenia się składników w jednolitą masę).

Lody są gotowe do zjedzenia od zaraz:)
Smacznego:)

2 komentarze: