Mrożone wcześniej banany sprawiają, że po zmiksowaniu ich z masłem orzechowym nie trzeba ponownie mrozić całości.
Czas przygotowania: 4 minuty
Czas mrożenia bananów: 2 h
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: blender/malakser, nóż, deska do krojenia, zamrażarka
Składniki:
- 4 banany
- 6 łyżek masła orzechowego
1. Banany obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki - wkładamy do zamrażarki na ok.2h.
2. Zamrożone banany wrzucamy do malaksera/blendera, dodajemy masło orzechowe i miksujemy chwilę (do połączenia się składników w jednolitą masę).
Lody są gotowe do zjedzenia od zaraz:)
Smacznego:)
uuuuu, ślinka mi pociekła, zrobię zrobie zrobię :)
OdpowiedzUsuńPolecam bardzo!!!:)
Usuń