Czas przygotowania: 25 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: garnek, blender, nóż, deska do krojenia, obieraczka do warzyw/nóż
Składniki:
- 2 duże bataty (800 g)
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki
- sos sojowy, tabasco
- pieprz
- śmietana
- szczypiorek
1. Bataty obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy do momentu kiedy będą miękkie.
2. Blendujemy ugotowane bataty z mlekiem kokosowym, dodajemy przyprawy.
3. Wrzucamy z powrotem do garnka i podgotowujemy. Jeśli konsystencja zupy krem nam odpowiada - danie jest gotowe (podawać ze śmietaną i szczypiorkiem). Jeśli zupa jest za gęsta można dodać 1,5 szklanki gorącej wody i dalej gotować (wówczas należy dodać więcej przypraw).
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz