Menu

czwartek, 26 stycznia 2017

Pieczone ziemniaki ze świeżym rozmarynem

Banalnie proste danie, nawet nie trzeba obierać ziemniaków. Zapach świeżego rozmarynu jest przecudowny. Takie ziemniaki możemy jeść same jako przekąska lub podawać do wykwintnego obiadu:)

Czas przygotowania: 5 minut  
Czas pieczenia: 25 minut   

Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: blacha, nóż, papier do pieczenia   





Składniki:
- 5 ziemniaków
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- oliwa
- sól, pieprz, curry

1. Ziemniaki (całe, nie obrane) dokładnie myjemy i osuszamy. Przekrajamy w ćwiartki i układamy na blaszce uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.

2. Całość polewamy oliwą, obsypujemy solą, pieprzem i curry. Rozkładamy gałązki rozmarynu luzem na ziemniaki.

3. Piec w 200 stopniach C przez 25 minut.

Podawać z sosem czosnkowym.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz