Taaaak uwielbiam to wszystko! Poniżej przepis na sernik ze spodem z masła orzechowego i orzeszków. Po więcej przepisów na serniki zapraszam TU.
Składniki:
- 500 gramów twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 200 ml śmietanki 30%
- 0,5 szklanki cukru
- garść rodzynek
Na spód:
- garść rodzynek
Na spód:
- 20 małych herbatników
- 4 łyżki masła orzechowego
- garść orzeszków ziemnych
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu
2. Twaróg miksujemy w mikserze, aż do utworzenia się gładkiej masy serowej. Dodajemy cukier, jajko, sok z cytryny i śmietanę.
(całość powinna trwać krótko - nie możemy napowietrzyć sera). Pod koniec dodajemy rodzynki i delikatnie mieszamy łyżką.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Do blachy wlewamy masę sernikową i wkładamy do piekarnika na 15 minut.
4. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 125 stopni C i pieczemy przez 80 minut.
5. Wyłączamy piekarnik i przy uchylonych drzwiczkach 'studzimy' sernik przez ok.45-50 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz