Menu

wtorek, 8 marca 2016

Orzechowe mini rogaliki

Ostatnio robiłam wytrawne rogaliki z mozzarellą i suszonym pomidorem. Były tak wyśmienite, że tym razem postanowiłam zrobić małe, słodkie i mocno orzechowe.

W tym przepisie wykorzystałam gotowe ciasto na crossainty oraz pyszną masę orzechową firmy Helio. W smaku przypomina trochę słodsze masło orzechowe i dodatkowo zawiera kawałki orzechów, co wzmacnia smak.

Żeby jeszcze bardziej podbić orzechową moc:) dodałam całe orzeszki ziemne. Bajka!

Czas przygotowania: 8 minut
Czas pieczenia: 25 minut

Przydatne naczynia: blacha, papier do pieczenia, nóż, łyżka








Składniki:
- gotowe ciasto na croissanty
- orzeszki ziemne (4-6 orzeszków/trójkąt)
- masa orzechowa Helio (1 łyżka/trójkąt)

1. Ciasto rozcinamy na małe trójkąty.

2. Każdy trójkąt smarujemy masą orzechową i posypujemy orzechami.

3. Zawijamy od szerzej strony do węższej tworząc rogaliki.

4. Piec 25 minut w 165 stopniach C.

Można posypać cukrem pudrem.

Smacznego:)

1 komentarz: