Czas przygotowania: 5 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: obieraczka do warzyw, tarka, deska do krojenia, nóż, miska, łyżka
Składniki:
- 1 awokado
- 5 suszonych pomidorów
- 1/3 szklanki startego sera mozzarella
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 garści roszponki
- 1/2 cebuli czerwonej
- 1 papryka konserwowa
- 1/2 ogórka świeżego
- 2 łyżki octu winnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól, pieprz
- 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
1. Awokado obieramy ze skóry, rozkrajamy na pół i wyciągamy pestkę. Kroimy w kostkę - wrzucamy do miski.
2. Suszone pomidory, cebulę, paprykę i ogórka również kroimy w kostkę (mniej więcej takiej samej wielkości jak kostki awokado) i dorzucamy do miski.
3. Dodajemy Roszponkę, kukurydzę i starty ser.
4. Do miseczki wlewamy ocet winny, balsamiczny, czosnek i przyprawy - mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem łączymy.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz