Menu

środa, 2 marca 2016

Sałatka z awokado

Pomysł na prostą i smaczną sałatkę. Jest przy okazji ładna i kolorowa:) Taki bonus!

Czas przygotowania: 5 minut  
Poziom trudności: bardzo łatwe

Przydatne naczynia: obieraczka do warzyw, tarka, deska do krojenia, nóż, miska, łyżka  




Składniki:
- 1 awokado
- 5 suszonych pomidorów 
- 1/3 szklanki startego sera mozzarella
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 garści roszponki
- 1/2 cebuli czerwonej
- 1 papryka konserwowa
- 1/2 ogórka świeżego

- 2 łyżki octu winnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól, pieprz
- 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)

1. Awokado obieramy ze skóry, rozkrajamy na pół i wyciągamy pestkę. Kroimy w kostkę - wrzucamy do miski.

2. Suszone pomidory, cebulę, paprykę i ogórka również kroimy w kostkę (mniej więcej takiej samej wielkości jak kostki awokado) i dorzucamy do miski.

3. Dodajemy Roszponkę, kukurydzę i starty ser.

4. Do miseczki wlewamy ocet winny, balsamiczny, czosnek i przyprawy - mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem łączymy.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz