Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 20 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, obieraczka do warzyw, garnek, łyżka, tarka, blender ręczny
Składniki:
- 1 seler
- 2 pietruszki (korzenie)
- 3 średnie ziemniaki
- 1 ząbek czosnku
- 1 biała cebula
- 1 kostka rosołowa
- sól, pieprz, bazylia, sos sojowy
- śmietana 12%
- parmezan do posypania
- grzanki ziołowe
1. Do garnka wlewamy 3 szklanki (750 ml) wody. Gotujemy, po chwili dodajemy kostkę rosołową.
2. Seler obieramy i kroimy w kostkę. To samo robimy z pietruszką, cebulą i ziemniakami. Wrzucamy do gotującej się wody. Dorzucamy 1 ząbek czosnku. Gotujemy ok.20 minut.
3. Po tym czasie zblendować całą zawartość garnka do konsystencji kremu, doprawić solą, pieprzem, bazylią i sosem sojowym.
4. Podawać z 1 łyżką śmietany, startym parmezanem i grzankami ziołowymi.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz