W tym przepisie wykorzystałam gotowe ciasto na crossainty oraz pyszną masę orzechową firmy Helio. W smaku przypomina trochę słodsze masło orzechowe i dodatkowo zawiera kawałki orzechów, co wzmacnia smak.
Żeby jeszcze bardziej podbić orzechową moc:) dodałam całe orzeszki ziemne. Bajka!
Czas przygotowania: 8 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Przydatne naczynia: blacha, papier do pieczenia, nóż, łyżka
Składniki:
- gotowe ciasto na croissanty
- orzeszki ziemne (4-6 orzeszków/trójkąt)
- masa orzechowa Helio (1 łyżka/trójkąt)
1. Ciasto rozcinamy na małe trójkąty.
2. Każdy trójkąt smarujemy masą orzechową i posypujemy orzechami.
3. Zawijamy od szerzej strony do węższej tworząc rogaliki.
4. Piec 25 minut w 165 stopniach C.
Można posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Szybko i smacznie :-)
OdpowiedzUsuń