Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 10 minut + 10 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, miska, łyżka, papier do pieczenia, blacha
Ilość: 6 ciastek
Składniki:
- ciasto francuskie
- 12 łyżek twarogu na sernik np.President
- 6 orzechów włoskich np.Helio
- cukier brązowy (2 łyżki)
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru pudru
1. Ciasto francuskie przekrajamy na 6 równych kwadratów. Zawijamy wszystkie boki i dociskamy. Robimy dziurki na spodzie za pomocą widelca.
2. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 10 minut w 180 stopniach C (po tym czasie będzie jeszcze surowe).
3. W tym czasie do miski wrzucamy ser, całe jajko i cukier puder. Dokładnie łączymy za pomocą łyżki. Wyciągamy ciastka z piekarnika - na pewno spody urosły, dlatego najlepiej podziurawić je raz jeszcze.
4. Na każde ciasto wykładamy po 2 łyżki sera, 1 orzech włoski i posypujemy cukrem brązowym - zapiekamy jeszcze w 180 stopniach C przez 10 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz