Czas przygotowania: 12 minut
Czas pieczenia: 18-22 minuty
Ilość: 12 sztuk
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: miska, papilotki, mikser, łyżka
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- 1/3 szklanka cukru
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 50 g masła
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- powidła śliwkowe
- śmietana 30%
- cukier puder
2. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Do produktów mokrych dodajemy mąkę i roztopione masło - delikatnie łączymy.
4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Do papilotek wkładamy łyżką ciasto do połowy, na to łyżkę powideł i ponownie przykrywamy ciastem. Piec przez 18-22 minuty (sprawdzać!).
Na koniec udekorować ubitą śmietaną i perełkami.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz