Poniżej przedstawiam sposób na cytrynę. Amerykanie są tacy leniwi, że wolą dopłacić $$ i kupić pokrojone jabłko, niż zaoszczędzić, ale niezmiernie natrudzić się podczas krojenia (jabłka lub innego produktu). Tak właśnie, mi też trudno było w to uwierzyć, dopóki nie przekonałam się na własne oczy.
To tylko taka anegdotka odnośnie do krojenia:)
Zatem: Wyparzamy cytrynę, odcinamy końcówki i kroimy w cienkie plastry. Wrzucamy do słoika, zasypujemy cukrem i zakręcamy słoik. Dzięki temu cytryna puści sok, który również można wlać do herbaty/drinków.
Taka cytryna w słoiku nie może stać długo. Maksymalnie tydzień.
Enjoy:)
przydatne, bo ja kupuję cytrynę, połówkę zdążę użyć, a druga ląduje w koszu :/
OdpowiedzUsuńW koszu?Cytrynę można zużyć do mycia naczyń ,mozna przetrzeć dłonie lub stopy.Cytryna ma mnóstwo zastosowań.Warto wykorzystać cytrynę nie tylko do herbaty.
OdpowiedzUsuńJa do takiej cytryny dodaję kilka goździków i mały kieliszek rumu, wtedy cytryna postoi dłużej :) i jest bardzo smaczna
OdpowiedzUsuń