Tym razem postanowiłam upiec brownie bez mąki z dodatkiem w/w jagód. W ostatniej chwili dodałam jeszcze toffifee i muszę przyznać, że sprawdziły się.
Jagody goji można kupić w internetowym sklepie delikatesy-bb.pl (można tam również dostać nietypowe artykuły spożywcze rzadko spotykane w sklepach).
Składniki:
- pół szklanki jagód goji
- 2 jajka
- pół szklanki cukru trzcinowego
- 2 gorzkie czekolady (190 gr)
- 100 gr masła
- olejek rumowy
- 6 toffifee
2. Masło rozpuszczamy z czekoladą. Dodajemy cukier i kilka kropli olejku - mieszamy.
3. Do ostudzonej masy dodajemy jajka oraz jagody goji i dokładnie mieszamy.
4. Masę wylewamy na małą blachę wysmarowaną masłem i układamy toffifee na wierzch.
5. Pieczemy w 170 stopniach C przez 25-30 minut.
6. Po ostudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz