Menu

poniedziałek, 24 lipca 2017

Sałatka z gruszką i nerkowcami

Ostatnio często bywam na siłowni, po której jestem głodna jak wilk i muszę natychmiast coś zjeść. Taka sałatka nadaje się idealnie, ponieważ jest bardzo szybka w wykonaniu. Użyłam gotowego dressingu, ale można zrobić go samodzielnie. 

Za całość zapłaciłam ok.13 zł. Najadły się dwie osoby.

Czas przygotowania: 10 minut  
Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: miska, łyżka, nóż, deska do krojenia   






Składniki:
- sałata lodowa
- 1 puszka kukurydzy
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 gruszka
- 1 cebula czerwona
- 1 ser półtłusty favita
- 2 łyżki czarnego sezamu
- garść nerkowców
- dressing Grecki (gotowy do kupienia + oliwa z oliwek i woda)

1. Sałatę myjemy, osuszamy i szatkujemy. Wrzucamy do miski.

2. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Pomidorki koktajlowe myjemy i przekrajamy w ćwiartki - dodajemy do miski. Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę - dodajemy do miski. Cebulę kroimy w pół księżyce, ser favita w kostkę - dodajemy do miski.

3. Przygotowujemy dressing według instrukcji - polewamy sałatkę i dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy nerkowce i czarny sezam.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza