Za całość zapłaciłam ok.13 zł. Najadły się dwie osoby.
Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: miska, łyżka, nóż, deska do krojenia
Składniki:
- sałata lodowa
- 1 puszka kukurydzy
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 gruszka
- 1 cebula czerwona
- 1 ser półtłusty favita
- 2 łyżki czarnego sezamu
- garść nerkowców
- dressing Grecki (gotowy do kupienia + oliwa z oliwek i woda)
2. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Pomidorki koktajlowe myjemy i przekrajamy w ćwiartki - dodajemy do miski. Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę - dodajemy do miski. Cebulę kroimy w pół księżyce, ser favita w kostkę - dodajemy do miski.
3. Przygotowujemy dressing według instrukcji - polewamy sałatkę i dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy nerkowce i czarny sezam.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz