Menu

środa, 19 lipca 2017

Smażona papaja

Przepyszna papaja smażona na maśle z dodatkiem cukru trzcinowego i cynamonu. Świetnie nadaje się do naleśników na słodko, jogurtów, deserów lub ciast. Bardzo szybka w przygotowaniu.

Dlaczego warto jeść owoc papai:
- jest niskokaloryczna;
- nie zawiera cholesterolu;
- zawiera bardzo dużo witamin: A, B, C;
- wzmacnia serce;
- pomaga przy odchudzaniu;
- reguluje układ trawienny;

A to tylko niektóre z jej właściwości:)

Czas przygotowania: 3 minuty  
Czas smażenia: 5 minut   

Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: nóż, deska do krojenia, patelnia, szpatułka   



Składniki:
- 1 papaja
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cynamonu

1. Papaję obieramy ze skórki, przekrajamy na pół i pozbywamy środka.

2. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy z dodatkiem masła, cukru i cynamonu ok.5 minut - mieszamy cały czas.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz