Dlaczego warto jeść owoc papai:
- jest niskokaloryczna;
- nie zawiera cholesterolu;
- zawiera bardzo dużo witamin: A, B, C;
- wzmacnia serce;
- pomaga przy odchudzaniu;
- reguluje układ trawienny;
A to tylko niektóre z jej właściwości:)
Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 5 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: nóż, deska do krojenia, patelnia, szpatułka
Składniki:
- 1 papaja
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
1. Papaję obieramy ze skórki, przekrajamy na pół i pozbywamy środka.
2. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy z dodatkiem masła, cukru i cynamonu ok.5 minut - mieszamy cały czas.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz