Pisząc ten post, właśnie przypomniało mi się jak byłam mała i zrobiłam sałatkę owocową dla całej rodziny. Obowiązkowa była bita śmietana! (Wtedy jeszcze ta w sprayu, której teraz się wystrzegam).
Ciekawa alternatywa, zamiast miski - owoc. W tym przypadku wykorzystałam grepfrut.
Czas przygotowania: 6 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Ilość: 2 porcje
Przydatne naczynia: miska, nóż, deska do krojenia, łyżka do wydrążenia, obierak do owoców
Składniki:
- 1 grejpfrut
- 1 mango
- 2 kiwi
1. Mango i kiwi obieramy, kroimy w małą kostkę - wrzucamy do miski i mieszamy.
2. Grepjfrut myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środek łyżką. Sokiem polewamy owoce.
3. Przekładamy owoce do połówek grejpfrutów.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz