Menu

niedziela, 8 listopada 2015

Shoarma z serem żółtym

Kiedyś często jadłam te danie w znanej sieciówce, jednakże przyznam, iż danie wykonane w domu smakuje o niebo lepiej. Danie jest stosunkowo tanie i co ważne można się nim najeść. Pomysł na niedzielny obiad (a jeśli coś zostanie można zabrać na drugi dzień do pracy:)).

Czas przygotowania: 6 minut
Czas smażenia: 13 minut
Ilość porcji: 3-4

Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, patelnia, szpatułka do mieszania, pokrywka do patelni
Poziom trudności: łatwe

                                                                  Kliknij w zdjęcie, aby przejść do przepisu 


Składniki:
- 3 filety z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, rozmaryn
- starty ser żółty (pół szklanki)

1. Filety myjemy dokładnie, kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miski.

2. Obsypujemy przyprawami i mieszamy za pomocą dłoni.

3. Patelnię rozgrzewamy, dodajemy olej i podsmażamy kawałki kurczaka.

4. Gdy kurczak będzie już podsmażony obsypujemy całość startym serem i przykrywamy pokrywką (już nie mieszamy). Trzymamy na kuchence do roztopienia się sera (ok.2-3 minuty).

Można podać z frytkami i surówką.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz