Czas przygotowania: 6 minut
Czas smażenia: 13 minut
Ilość porcji: 3-4
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, patelnia, szpatułka do mieszania, pokrywka do patelni
Poziom trudności: łatwe
Kliknij w zdjęcie, aby przejść do przepisu
Składniki:
- 3 filety z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, rozmaryn
- starty ser żółty (pół szklanki)
1. Filety myjemy dokładnie, kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miski.
2. Obsypujemy przyprawami i mieszamy za pomocą dłoni.
3. Patelnię rozgrzewamy, dodajemy olej i podsmażamy kawałki kurczaka.
4. Gdy kurczak będzie już podsmażony obsypujemy całość startym serem i przykrywamy pokrywką (już nie mieszamy). Trzymamy na kuchence do roztopienia się sera (ok.2-3 minuty).
Można podać z frytkami i surówką.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz