Menu

piątek, 12 czerwca 2015

Tosty z piekarnika

Za każdym razem kiedy robię tosty/zapiekanki/grzanki etc. przypomina mi się pewna sytuacja z dzieciństwa. Będąc u mojej koleżanki Uli, bardzo często przeglądałyśmy jej książkę kucharską 'dla dzieci'. Za każdym razem (a było tych 'razów' dość dużo) jednak wybierałyśmy jedno i to samo 'danie' : tosty z serem:) Zawsze wychodziły pyszne i łatwo było je zrobić. 

Na pewno każdy zna przepis na owe danie, więc być może będzie to dla kogoś inspiracja na dzisiejszą kolację, bądź jutrzejsze śniadanie.





Składniki:
- 2 kromki chleba 
- plaster szynki
- tarty ser mozzarella
- pokruszony ser gorgonzola
- parmezan
- masło

1. Chleb smarujemy masłem, kładziemy na to szynkę, mozzarellę i gorgonzolę.

2. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach C przez 7-8 minut. Posypujemy startym parmezanem.

Smacznego:)

1 komentarz: