Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 150 g masła
- 1 jajko
- sól, łyżka wody
- 200 g pieczarek
- 2 cebule
- 4 plastry szynki
- 2 jajka
- 200 ml śmietany 18%
- 6 plastrów sera typu camembert
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- łyżka masła, łyżka oliwy
- ząbek czosnku
- sól, pieprz biały, oregano
1. Przygotowujemy ciasto według tego przepisu KLIK.
2. Cebulę i pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie. Pod koniec dodajemy pokrojoną szynkę.
3. Jajka ubijamy ze śmietaną, dodajemy sól, pieprz, wystudzony farsz pieczarkowy i łączymy delikatnie.
4. Wykładamy farsz na upieczone kruche ciasto, na wierzch kładziemy kawałki sera camembert, pomidorki koktajlowe i przyprawiamy oregano.
5. Pieczemy w 180 stopniach C przez 25 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz