Menu

czwartek, 11 czerwca 2015

Penne gorgonzola

Do tego dania nie użyłam nawet szczypty soli, dlatego, że gorgonzola i boczek są wystarczająco słonawe. Właściwie to nie trzeba było dodawać żadnych przypraw, smaki poszczególnych produktów są same w sobie tak intensywne, że jakakolwiek przyprawa mogłaby te danie 'przedobrzyć'. Proste, szybkie, smaczne:)






Składniki:
- makaron penne ugotowany al dente
- 150 g boczku wędzonego
- 5 łyżek gorgonzoli
- 6-8 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka masła klarowanego

1. Boczek kroimy na małe kawałki i podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidory (smażymy na małym ogniu).

2. Dodajemy ser gorgonzola, aż do rozpuszczenia. Pod koniec wrzucamy na patelnię ugotowany makaron - wszystko razem łączymy i podsmażamy jeszcze ok.5 minut.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz