Składniki (na dwa kruche ciasta):
- 2 szklanki mąki
- 150 g masła
- 1 jajko
- sól, łyżka wody
Składniki na farsz:
- 2 jajka
- 200 ml śmietany 18%
- szpinak
- 4-5 suszonych pomidorów
- ser mozzarella
- ser gorgonzola
- ser gouda
- ser feta
- sól, pieprz, czosnek, oliwa z oliwek
2. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy do naczynia na tartę (ja tym razem użyłam jednorazowej formy). Za pomocą widelca robimy małe dziurki na całym spodzie. Pieczemy w 180 stopniach C przez 15 minut.
3. Szpinak podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojony czosnek i przyprawy.
4. Jajka ubijamy ze śmietaną, Dodajemy do nich wystudzony szpinak i łączymy za pomocą łyżki.
5. Wylewamy masę jajeczną na wystudzony spód, dodajemy pokrojone sery i suszone pomidory. Pieczemy dalej w 180 stopniach C przez 15-20 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz