Menu

niedziela, 22 marca 2015

Sałatka z serem pleśniowym i nerkowcami

Naładowana 'kulinarną' energią i nowymi pomysłami powracam:) Za oknem wiosennie, zbliża się Wielkanoc i wszędzie napotykam zielone i żółte kolory. Z tego też względu dzisiejszy przepis będzie również w takich barwach.

http://be-tastyblog.blogspot.com/2015/03/saatka-z-serem-plesniowym-i-nerkowcami.html

http://be-tastyblog.blogspot.com/2015/03/saatka-z-serem-plesniowym-i-nerkowcami.html

Składniki:
- garść winogron bez pestek
- rukola
- roszponka
- garść nerkowców
- ser pleśniowy
- gruszka
- kukurydza
- cebula czerwona
- oliwa z oliwek
- czosnek
- cytryna
- sól, pieprz, bazylia
- łyżka wody

1. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy 5 łyżek oliwy, łyżkę soku z cytryny, sól, pieprz, bazylię i wodę - łączymy.

2. Do miski wrzucamy rukolę, roszponkę, kukurydzę, pokrojone na pół winogrona, nerkowce, pokrojoną w paski gruszkę oraz pokrojoną cienko cebulę.

3. Dodajemy dressing i łączymy wszystko ze sobą.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz