Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: miska, mała blacha, papier do pieczenia, folia spożywcza, łyżka
Składniki:
- 1 kostka masła
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 4 łyżki kakao
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 mały słoik prażonych jabłek
- cukier puder do posypania
1. Masło pokrojone w małe kostki wrzucamy do miski. Dodajemy mąkę, jajko, kakao, cukier i proszek do pieczenia - szybko wyrabiamy ręką. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 min. do lodówki.
2. Małą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Połowę ciasta kruchego wykładamy na dno blachy. Nakładamy prażone jabłka na cały spód.
3. Drugą połowę ciasta kruchego rozwałkować i pociąć w paski. Wyłożyć na wierzch.
4. Ciasto pieczemy 50 min. w 180 stopniach C. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz