Czas przygotowania: 10 minut
Czas odstawienia do lodówki: 40 minut
Czas pieczenia: 10-13 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: miska, wykrawaczka/radełko, blacha, papier do pieczenia, folia, wałek
Składniki:
- 1/2 kostki masła
- 1 szklanka mąki (+ trochę do podsypania)
- 1 jajko
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru
- Nutella (lub inny krem czekoladowy)
- płatki migdałów
1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i szybko zagniatamy (masło pokroić na małe kosteczki, wtedy łatwiej się zagniecie).
2. Gotowe ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 40 minut.
3. Rozwałkować ciasto na ok.3 mm i wyciąć ulubione wzorki (ja użyłam radełka ze sklepu garneczki.pl). Przed pieczeniem warto wstawić wykrojone ciastka na parę minut do zamrażarki.
4. Piec w 180 stopniach C ok.10-13 minut.
5. Po wystudzeniu posmarować nutellą i posypać płatkami migdałów.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz