Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 150 g masła
- 1 jajko
- sól, łyżka wody
- 1 średni por
- pół cebuli czerwonej
- 2 jajka
- 200 ml śmietany 18%
- 4 plastry boczku
- 2 plastry sera żółtego
- ząbek czosnku
- łyżka masła, łyżka oliwy
- sól, pieprz
1. Przygotowujemy ciasto według tego przepisu KLIK.
2. Kroimy boczek na mniejsze kawałki, podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojony w krążki por i cebulę i czosnek - podsmażamy.
3. Jajka ubijamy ze śmietaną, dodajemy sól, pieprz, wystudzony farsz z pora i łączymy delikatnie.
4. Wykładamy farsz na upieczone kruche ciasto, na wierzch kładziemy kawałki żółtego sera.
5. Pieczemy w 180 stopniach C przez 25 minut.
Smacznego:)
Taka tarta musi być przepyszna <3
OdpowiedzUsuń