Menu

niedziela, 31 maja 2015

Omlet

Omlet to dobry pomysł zarówno na śniadanie, jak i kolację. Pożywne, a jednak lekkie danie. W przepisie dodaję cebulę oraz szynkę, ale tak naprawdę można dodać to co tylko mamy w lodówce/to co lubimy/na co akurat mamy ochotę...właściwie to można tak powiedzieć o każdym daniu:) Tak czy siak - polecam!







Składniki:
- 2 jajka
- sól, pieprz
- pół cebuli czerwonej
- 2-3 plastry szynki
- łyżka masła, łyżka oliwy

1. Jajka miksujemy ok.2-3 minuty, dodajemy sól i pieprz.

2. Cebulę i szynkę kroimy na małe kawałki. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą.

3. Dodajemy masło i zalewamy patelnię masą jajeczną. Trzymamy na tzw.wolnym ogniu ok.3-4 minuty. Patelnię wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i podpiekamy przez ok.4 minuty.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz