Składniki:
- makaron penne (ugotowany al dente)
- kabanos drobiowy
- pół szklanki śmietany
- pół szklanki jogurtu
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 3 łyżki kukurydzy
- 1 mała cebulka
- sól, pieprz, oregano, vegeta
- łyżka oleju
- łyżka masła
1. Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę i kabanosa.
2. Śmietanę łączymy z jogurtem, przecierem i przyprawami - dodajemy na patelnię.
3. Dodajemy masło i kukurydzę. Pod koniec smażenia dodajemy makaron i trzymamy na ogniu do momentu zgęstnienia sosu (na początku sos będzie bardzo wodnisty).
Smacznego:)
Bardzo lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię takie dania:) aczkolwiek z kabanosem jadłem pierwszy raz i polecam ! napewno jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu :) polecam dodać jeszcze odrobinę koncentratu pomidorowego (np z pińczowa) wtedy bedzie bardziej intensywny smak
OdpowiedzUsuń