Menu

niedziela, 15 października 2017

Tosty z awokado i szpinakiem

Rzadko się zdarza, że jem coś bez mięsa. Przez moment przeszedł mi przez myśl boczek i myślę, że do tego zestawienia pasowałby idealnie, ale właśnie przez to, że tak często wrzucam przepisy z mięsem to dziś wegetariańskie śniadanie. Proszę bardzo! Smakowało wybornie, chociaż wciąż uważam, że bez mięsa żyć nie mogę:)

Czas przygotowania: 6 minut  
Czas zapiekania: 3 minuty   

Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, urządzenie do sandwichy/toster zamykany






Składniki:
- chleb (po 2 kromki na 1 tosta) - ja użyłam chleba żytniego na zakwasie
- pesto
- mozzarella
- awokado
- ser pleśniowy np.lazur
- szpinak świeży

- sól, pieprz

1. Kromki chleba smarujemy pesto. Układamy kolejno: liście szpinaku, pokrojoną mozzarellę, pokrojone w paski awokado i pokruszony ser pleśniowy. Doprawiamy solą i pieprzem.

2. Zapiekamy ok. 3 minuty w tosterze do sandwichy.

Smacznego:)

1 komentarz: