Czas przygotowania: 15 minut + 30 minut
Czas smażenia: 2 minuty
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: miska, patelnia, łyżka, szpatułka, ręczniki papierowe
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki mleka
- 7g drożdży suszonych
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczka cukru
- 2 jajka
- olej do smażenia
1. Mąkę wrzucamy do miski, dorzucamy drożdże i 3 łyżki ciepłego mleka. Łączymy ze sobą i odstawiamy na 15 minut.
2. Po tym czasie dorzucamy sól, cukier, jajka i resztę mleka - łączymy ze sobą za pomocą łyżki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
3. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni (niewielką ilość) i smażymy racuchy z dwóch stron.
4. Usmażone racuchy ułożyć na ręczniku papierowym w celu odtłuszczenia. Następnie podawać z granatem i nutellą:)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz