Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: garnek, patelnia, szpatułka, deska do krojenia, nóż
Składniki:
- makaron penne ugotowany al dente dla 2 osób (lub więcej:))
- 60 g sera lazur
- 1/4 szklanki śmietanki 36%
- 2 garści szpinaku baby
- kiełbasa chorizo (ja dałam 8 plasterków, ale zalecam więcej)
- czarny sezam (opcjonalnie)
1. Na rozgrzaną patelnie wlewamy łyżkę oliwy, pokrojone drobniej chorizo i szpinak baby - podsmażamy.
2. Dodajemy pokruszony ser lazur - zmniejszamy ogień i mieszamy. Dodajemy śmietankę i ugotowany makaron penne i wszystko razem mieszamy trzymając jeszcze na gorącej patelni ok.1-2 min.
Na koniec posypać czarnym sezamem. Można też dodać świeży szpinak baby na wierzch.
Smacznego:)
Mniam! Uwielbiam makaron, a ten na pewno jest pyszny! :)
OdpowiedzUsuń