Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: talerz, deska do krojenia, nóż, ręcznik papierowy
Składniki:
- sałata karbowana
- rukola
- cebula biała
- ogórek świeży
- ser feta
- kukurydza
- sos czosnkowy
1. Sałatę i rukolę myjemy i osuszamy. Układamy na talerz.
2. Cebulę kroimy w krążki, ogórek kroimy w talarki. Dodajemy na talerz. Uzupełniamy kukurydzą i pokruszonym serem feta.
3. Jako dressingu użyłam przygotowanego wcześniej sosu czosnkowego: 400 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, 3 ząbki czosnku, pół łyżeczki cukru, pół łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz i koperek.
Smacznego:)
Sałatka w pięknych kolorkach :)
OdpowiedzUsuń