Makaron uwielbiam kupować ten paczkowany, świeży (np. w Lidlu). Ma "jajeczny" smak i intensywny, żółty kolor - co widać na zdjęciu.
Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 8 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, garnek, szpatułka, tarka
Składniki:
- 250 g świeżego makaronu tagliatelle (ugotowany al dente)
- 1 czerwona, ostra papryczka
- 5 ząbków czosnku
- 1/3 szklanki startego parmezanu
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz, oliwa
1. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy wrzucamy drobno pokrojoną czerwoną papryczkę i pokrojony w cienie plastry czosnek - chwilę podsmażamy (ciągle mieszając).
2. Po ok.2-3 minutach dodajemy na patelnię ugotowany al dente makaron tagliatelle, zmniejszamy gaz i szybko mieszamy. Dodajemy sól i pieprz.
3. Na talerzu posypujemy natką pietruszki i parmezanem.
Smacznego:)
Ale ekstra! Szybko, łatwo i smacznie! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
UsuńWygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam również :)
UsuńSuper sprawa, wygląda fajnie;)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńFajniutko wygląda:)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń